+31 522 26 04 04
info@orthodontistenmeppel.nl
Woldstraat 59, 7941 LG Meppel

Beugel EHBO

Beugelapparatuur is kwetsbaar en gaat helaas wel eens kapot. Om te voorkomen dat de beugelbehandeling vertraging oploopt moet kapotte apparatuur altijd gemeld worden, zelfs als er de volgende dag of op korte termijn een controle-afspraak gepland staat. Op werkdagen moet u dit telefonisch doorgeven, zodat wij voldoende tijd voor reparatie van de beugel in kunnen plannen. Als u/je dit niet hebt gemeld kan het zijn dat er een nieuwe afspraak gemaakt moet worden voor de reparatie van de beugel.

Pijnklachten/kapotte beugel tijdens werkdagen

Voor pijnklachten en kapotte beugels zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar op nummer
0522 – 26 04 04 van 8.30 – 10.00 uur, 10.30 – 12.00 uur, 13.00 – 14.30 uur en van 15.15 – 16.00 uur.

Pijnklacht/kapotte beugel in het weekeind

Voor ernstige pijnklachten (niet voor losse slotjes en banden) zijn wij in het weekend bereikbaar tussen 9.00-9.30 uur op ons mobiele nummer 06 – 52 33 66 25.

Pijnklacht/kapotte beugel in de vakantie

Voor pijnklachten en kapotte beugels tijdens de vakanties kun(t) u/ je bellen met
0522 – 26 04 04. Luister altijd onze telefoonbeantwoorder helemaal af dan weet je wanneer we bereikbaar of aanwezig zijn.

Wat te doen als er iets kapot is aan je beugel

Klacht:

Oplossing:

Een metaaldraad van de LOSSE BEUGEL is kapot: Bij pijn: beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Geen pijn en beugel past nog goed: beugel blijven dragen en bellen voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden. Neem je gipsmodel mee!
   
De LOSSE BEUGEL drukt op het tandvlees: Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.
   
Er prikt een draad van de VASTE BEUGEL in de wang: Doe er een bolletje was op en bel voor een afspraak. Het draadje moet worden afgeknipt.
   
Er is een bracket (blokje) los: Als het niet erg stoort, kan je het blokje laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en bel voor een afspraak.
   
Er is een elastiek losgeschoten: Bel voor een afspraak.
   
Er is een bandje om een kies los: Als je een buitenbeugel eraan vast moet maken: De buitenbeugel niet meer dragen. Schuif eventueel de band van de kies en bel voor een afspraak. Neem het bandje mee!
   
Duwstang HERBST los: Met inbussleutel vastdraaien, lukt dat niet dan de kant die nog vast zit losdraaien en de duwstang verwijderen. de duwstang aan de andere zijde in de mond mag blijven zitten!
   
Band HERBST los: Duwstangen beide kanten losdraaien met inbussleutel en stukje suikervrije kauwgom onder de losse band doen en band terugplaatsen (om kies duwen). Alle losse onderdelen bewaren en na de vakantie bellen voor een afspraak